Fönster med spröjs

Om du ska köpa nya fönster med spröjs så ta kontakt med Naturfönster www.naturfonster.se de tillverkar hållbara fönster och dörrar i hög kvalitet.

Så här skriver de.

Spröjs 2+1 kopplade fönster: Naturfönster tillverkar kopplade fönster och om du väljer spröjs på dessa vilket vi varmt rekommenderar för att få det gamla utseendet på dina fönster för att passa äldre hus så är spröjsen på ytterglaset, dubbla spröjs insida och utsida. Det dubbla glaset invändigt är utan spröjs.

Genomgående spröjs, glasavdelande. Fönster med genomgående spröjs kan vara vackra. Naturfönster kan tillverka fönster både med genomgående post (vilket är bredare än spröjs) och med glasavdelande spröjs. Nackdel att fönstret får sämre u-värde, isolervärde och det tar ljusinsläpp.

Aluminiumspröjs eller så kallade szr, ligger mellan glasen. Fördelen är att det bara blir en glasyta att putsa, den stora nackdelen är att fönstret får sämre uvärde eftersom aluminiumet kyler glaset. Risken för gassläpp i glaskasetten är också överhängande.Aluminiumspröjs erbjuder vi bara mot förfrågan och Vi ger ingen utökad glasgaranti för aluminiumspröjs mellan glasen.

Leave a comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *